Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Podelite sa prijateljima

Trocal nemački profili Garancija i maksimalna ušteda energije. 

 

Profesionalni nemački okovi. Garancija 10 godina.

Zastakljivanje terasa drvenom stolarijom

ZASTAKLJIVANJE TERASA DRVENOM STOLARIJOM

Zastakljivanje terase je veoma popularan način zatvaranja terase da biste: sprečili prodor kiše i vetra, insekata, lišća, termičke izolacije ili da biste pretvorili terasu u stambeni prostor. Za zastakljivanje terase možete koristiti PVC, aluminijumske, drvene profile ili kombinaciju aluminijum-drvo. Osetite se bliži prirodi, unesite toplotu u svoj dom, zastaklite prostor sa našom ekološki poželjnom drvenom stolarijom, i koristite terasu cele godine, ili proširite svoj stambeni prostor. 

Zastakljena terasa koja se koristi i zimi

Ukoliko se terasu zastakljujete kako bi se proširila njena sezonska upotreba predlažemo sistem harmonika ili preklopno klizni sistemi zastakljivanja. On omogućava otvaranje terasa u letnjim mesecima i potpuno zatvaranje kada krenu hladni dani, nema nikakvih profila koji zaklanjaju vidik pa se ne gubi osećaj otvorene terase, a terasa se može koristiti i zimi kao u letnjim mesecima. Klizanjem staklenih panela stakla postaju potpuno dostupna za čišćenje pa je lako održavanje takodje prednost ovih sistema.

Zastakljena terasa - proširenje stambenog prostora

Ipak korišćenje zastakljene terase kao stambenog prostora zahteva bolju termičku izolaciju: PVC, aluminijumskim ili drvenim profilima ili u najboljem slučaju kombinaciju aluminijum-drvo. Osim adekvatne stolarije treba povesti računa da terasa bude zaštićena od spoljnih uticaja i sa drugih strana, odozdo i odozgo. Ukoliko su iznad i ispod vaše terase otvorene terase komšija nećete moći da postignete maksimalne rezultate. Takođe ukoliko su ostali zidovi terase tanki i bez dodatne izolacije, imaćete dodatnih gubitaka u utrošku energije.